Srbské rizoto

Srbské rizoto

Dneska jsme si pro vás připravili jednoduchý recept, který oceníte na víkend i do týdenních krabiček do pracovního shonu.
Budete potřebovat opravdu jen pár ingrediencí, ze kterých ale vykouzlíte chutné jídlo !



Budete potřebovat (2-3 porce):


– 2 lžíce oleje
– 1 cibule
– 2 stroužky česneku
Vepřové maso
– 2 lžíce rajčatového protlaku
– 1 lžička sladké papriky
– 100 g mraženého hrášku
– 100 g mrkve
rýže
– sůl, pepř
– 80g sýr

Náš tip: Vyzkoušejte černou rýži, která je nabitá živinami a mikronutrienti jako esenciální aminokyseliny, vitamíny E, B1, B2, B9, vlákninou, bílkovinami, zinkem, vápníkem nebo fosforem!

Postup:

  1. Cibuli a česnek nasekejte najemno a nechte na oleji zesklovatět.
  2. Přidejte vepřové maso, protlak, sladkou papriku a pozvolna opékejte.
  3. K masu přisypte hrášek, nahrubo nastrouhanou mrkev a rýži. Míchejte a opékejte dalších asi pět minut.
  4. Nakonec podle chuti osolte a opepřete a podávejte se strouhaným sýrem.

Výhodou takových hotovek je fakt, že maso lze jíst i studené, a tak se nemusíte trápit s hledáním mikrovlnky. Maso je navíc opravdu měkké a chutné.

Vyzkoušejte i další hotovky, které jistě oceníte. Vybrat si můžete například snadnou na přípravu a výživnou Cizrnovou kaši nebo Hrachovou.

Dobrou chuť ! 🙂

Recept vznikl ve spolupráci s Expres menu.