Srbské rizoto
Dneska jsme si pro vás připravili jednoduchý recept, který oceníte na víkend i do týdenních krabiček do pracovního shonu.
Budete potřebovat opravdu jen pár ingrediencí, ze kterých ale vykouzlíte chutné jídlo !
Budete potřebovat (2-3 porce):
– 2 lžíce oleje
– 1 cibule
– 2 stroužky česneku
– Vepřové maso
– 2 lžíce rajčatového protlaku
– 1 lžička sladké papriky
– 100 g mraženého hrášku
– 100 g mrkve
– rýže
– sůl, pepř
– 80g sýr
Postup:
- Cibuli a česnek nasekejte najemno a nechte na oleji zesklovatět.
- Přidejte vepřové maso, protlak, sladkou papriku a pozvolna opékejte.
- K masu přisypte hrášek, nahrubo nastrouhanou mrkev a rýži. Míchejte a opékejte dalších asi pět minut.
- Nakonec podle chuti osolte a opepřete a podávejte se strouhaným sýrem.
Výhodou takových hotovek je fakt, že maso lze jíst i studené, a tak se nemusíte trápit s hledáním mikrovlnky. Maso je navíc opravdu měkké a chutné.
Vyzkoušejte i další hotovky, které jistě oceníte. Vybrat si můžete například snadnou na přípravu a výživnou Cizrnovou kaši nebo Hrachovou.
Dobrou chuť ! 🙂
Recept vznikl ve spolupráci s Expres menu.